Verzenden en retourneren

Verzenden gebeurt doorgaans binnen de 1-2 werkdagen, na ontvangst van de betaling. Bij ieder artikel kan u een termijn terugvinden binnen welke uw bestelling normaal wordt verstuurd. Opgelet: Dit is niet de levertermijn, aangezien de levertermijn verschillend is van land tot land, kunnen wij geen exacte levertermijn ingeven en kiezen wij dus voor de termijn waarbinnen uw bestelling bij ons wordt ingepakt en verzonden.


Voor artikelen die vooraf besteld en betaald zijn, gebeurt de verzending, zodra de artikelen bij ons worden aangeleverd. Indien gewenst kan u altijd een schatting van de leverdatum vragen.
Soms kan het gebeuren dat een artikel toch niet leverbaar is, dan wordt u hiervan onmiddellijk op de hoogte gesteld en ontvangt u onmiddellijk een terugbetaling.
Artikelen die vooraf besteld worden, dienen ook vooraf betaald te worden, om er zeker van te zijn dat de artikelen voor u worden gereserveerd. 


Deelname in de verzend- en verpakkingskosten voor België tot 20 kg: 4.95€
De tarieven voor grote en omvangrijke leveringen zijn op aanvraag. (meer dan 20 kilogram per pakket of buitenafmetingen)

Deelname in de verzend- en verpakkingskosten voor Nederland tot 20kg: 6.95€
De tarieven voor grote en omvangrijke leveringen zijn op aanvraag. (meer dan 20 kilogram per pakket of buitenafmetingen)


Afhalen is gratis en kan na afspraak.
Wij hebben geen winkel of toonzaal waar u de artikelen kan uitkiezen. Het heeft dus geen nut om zonder voorafbestelling of telefonisch contact langs te komen. 
De bestelling dient vooraf online geplaatst te worden, waarna wij uw bestelling uit ons magazijn klaarzetten voor afhaling.
Wij nemen contact met u op via e-mail (check zeker uw ongewenste mails*) wanneer uw bestelling klaarstaat en leggen dan samen met u een afhaalmoment vast.
LET OP: wij hebben geen betaalterminal, dus voorafbetaling via de website is het handigst. 

*Wanneer wij u een e-mail sturen komen deze mails vaak de eerste keer in uw ongewenste mailbox (Spam) terecht: Check zeker uw ongewenste mails in de uren en dagen nadat u een bestelling heeft geplaatst, zodat u geen mailtje mist, mochten wij contact met u willen opnemen bij een probleem met uw bestelling, uw gegevens, om een afspraak te regelen voor afhaling, ...Het beste wat u dan kan doen is het e-mailadres aan uw veilige afzenders toevoegen, zodat u in de toekomst geen enkel mailtje van ons meer mist.


Verzendkosten voor de landen van de EU staan steeds aangegeven wanneer u naar het winkelmandje gaat. De kost die u ziet is dan ook de exacte kost

Verzendkosten voor omvangrijke en zware pakketten ( +20kilogram) zijn op aanvraag, of worden u na uw bestelling aangerekend.

Verzendkosten voor de VS zijn de exacte kosten, deze zijn exclusief BTW.

Wij leveren wereldwijd! Verzendkosten buiten de EU en wereldwijd, zijn op aanvraag. 
Door de BTW regelgeving sturen wij u een apart betaalverzoek exclusief BTW: Wij zijn niet bevoegd om de BTW te innen voor pakketten buiten de EU, de klant is verantwoordelijk voor het betalen van de BTW en eventuele invoerrechten in zijn eigen land.


Bij bestellingen onder de 10€ vragen wij een extra toeslag van 2.50€ als extra deelname in de verzend- en verpakkingskost. Bij keuze voor afhaling wordt deze toeslag terugbetaald.


Retourneren en ruilen bij een defect artikel in garantie is gratis, er wordt u een retourlabel gestuurd na aanvraag en goedkeuring van de retour.
Voor het retourneren in alle andere gevallen vragen wij een deelname in de kosten. Dit is afhankelijk van het gewicht en op aanvraag. Of u kan het artikel zelf retourneren naar ons adres vermeld bij de Contactgegevens op onze website.